Nysgerrig som en ko

1. juni 2009.

I gamle dage gik alle køer på græs, sådan er det desværre ikke mere. Men det er da heldigvis blevet mere almindeligt igen, at man ser disse prægtige dyr i deres rette element. Jeg var så heldig opleve det igen i forrige weekend.

Køer ved Lov

Den 24. maj holdt vi godkendelsesprøve af sporfiguranter på en skøn mark ved Lov. Og netop som vi var igang med den første figurant, trampede en kæmpe flok malkekøer ud af deres malkestald - lige ud på nabomarken. Der var så mange, at det var umuligt at tælle dem.

Køer der græsser

Sådan nogle køer er mindst lige så nysgerrige, som jeg er. De fulgte med os langs hegnet, og de har helt sikkert undret sig over, hvad vi mon lavede.

Nysterrig ko

Da vi var færdige med prøven, var der tid til at se lidt nærmere på køerne - og køerne fik mulighed for at kigge lidt nærmere på mig :o)

Nysgerrig ko med ring i næsen

Ved nærmere eftersyn opdagede jeg, at nogle af køerne havde ring i næsen. Faktisk troede jeg kun at det er tyre, der får ring i næsen, så det undrede jeg mig noget over. Måske er det for at de ikke skal patte på de andre køer - det er i hvert fald en mulig forklaring, som jeg efterfølgende har fået.

Komule med ring

Det må nu være underligt at gå rundt med sådan en tingest i næsen. Koen her har ikke selv valgt det, men der er jo mennesker der gør det helt frivilligt. Det forstår jeg nu ikke.

Komule uden ring

Jeg foretrækker næser uden ringe.

Køer i horisonten

Inden vi kørte fra denne herlige plet i den Sydsjællandske natur, var køerne vist blevet trætte af at kigge på os. I hvert fald var de forsvundet lige så pludseligt som de var kommet, og kun nogle enkelte gik helt oppe på toppen af bakken. 

Tilbage til galleriet: klik her

 

..


***

*** Document made with KompoZer ***