Valdemars Slot

11. juni 2009.

Dagen bød på en tur til Svendborg hvorfra der var arrangeret turbådssejlads med M/S Helge til Tåsinge og besøg på Valdemars Slot. Picnickurve-frokost og travetur til Troense, kaffe og lagkage på kroen dér, og så "hjemtransport" tilbage til Svendborg igen med M/S Helge.

Svendborg havn 1
Havnemiljø i Svendborg havn - husbådskontor.

2
Havnemiljø i Svendborg havn.

3
Udsejling fra Svendborg, roklubben.

Udsejlingen fra Svendborg Havn og hele sejlturen fra Svendborg til Tåsinge var en rigtig flot oplevelse. Og havde det ikke været for regnvejret, så havde denne tur helt sikkert fyldt godt op på Sony'ens hukommelseskort.

Og tænk sig, jeg fik slet ikke taget nogen billeder af Valedmars Slots hovedbygning - kun af trappen op til hovedindgangen!

Indgang til Valdemars Slot
Hovedtrappen op til Valdemars Slot.

Men til gengæld fik jeg taget en masse billeder af udsigten fra toppen af trappen. Dem har jeg sat sammen til denne panorama:

Panorama fra slottet
Panoramaudsigt fra toppen af slottets hovedtrappe.

Inde i slottet var rummene så fint restaureret, at jeg næsten følte mig ført tilbage i dets stortid. Jeg kunne ikke andet, end at blive imponeret. Men min imponerthed stoppede ikke med indtrykkene fra slottets rum. Tagetagen indeholdt udstillinger af en masse udstoppede dyr fra alverdens hjørner på kloden. Hold-da-op, hvor jeg syntes at det var interessant.

Efter oplevelserne på Valdemars Slot gik turen til Troense, hvor kaffe og lagkage blev nydt på kroen, inden afsejlingen tilbage til Svendborg.

Troense, anløbsbroskilt
Skilt på anløbsbroen til Troense.

4
M/S Helge anløber Troense.

Selvfølgelig var det ærgeligt at denne dag blev en af de mest regnvåde i år, men jeg ville ikke have været foruden den..... Tak for en dejlig dag :o)


 

Tilbage til galleriet: klik her

 

..


***

*** Document made with KompoZer ***