Starten på det nye brændehus

4. august 2009.

Så gik startskuddet for vores nye brændehus. For et par år siden, da vi fik brændeovn, sløjfede vi den ene hundegård og fyldte den med brænde. Men nu har vi igen fået behov for at have begge hundegårdene, så vi må bygge et nyt brændehus.
I dag fik jeg handlet lidt tømmer, og byggeprojektet er allerede godt igang. Måske når vi at blive færdige, inden vores ferie er slidt op :o).

Klar til start
Kl. 14.20 var der ryddet, og klar til start...

fodremmen er lagt
...kl. 15.20 er fodremmen lagt...

skelettet står der
...kl. 18.40 er skelettet rejst - og der er pakket sammen for i dag.


Rejsegilde på det nye brændehus

8. august 2009.

Projektet har ikke ligget stille i de sidste par dage, men det skrider ikke så hurtigt fremad. Og det er nok fordi jeg endnu engang har kastet mig ud i noget der lige tangerer den nemme løsning. Jeg vil nemlig ha' pyramidetag på huset, og det har bestemt givet nogle udfordringer. Men i dag nåede vi så langt, at vi kunne holde rejsegilde. Fy-for-pyffer, det har ikke været nemt at nå så langt. Men vi bliver glade for det - er jeg sikker på!

Dannebrog
Kl. 14.30 var flaget hejst til rejsegildet...

Brændehuset ved rejsegildet
...og der blev holdt en lille drikkepause i projektet.

De første lægter
Kl. 17.55 var der pakket sammen for i dag, men nu begynder det da at ta' form :o)

Og det er jo ikke bare brændehuset, der arbejses på. Kigger man efter på billederne er det tydeligt, at der også er sket store ting på gavlen af staldbygningen. Anette har nemlig været igang med malergrejet, og hold da helt op hvor det pynter.


Flere materialer

10. august 2009.

Weekendens aktivitet betød, at jeg løb tør for materialer søndag eftermiddag. Så dagen i dag startede med en tur i Jem og Fix, inden byggeprojektet kunne fortsætte.
Væggene er nu klar til beklædning men taget mangler stadig lidt lægter og vindafstivning, inden der kan lægges tagplader.

Væggene er klar
Kl. 18.50 er der ryddet op efter endnu en dags arbejde.


Underlaget er endelig på plads

12. august 2009.

Endelig nåede jeg dertil hvor underlaget for den endelige beklædning kom på plads. Jeg syntes godt nok at det har taget lang tid, men det skal forhåbentlig også holde i mange år :o)

Det færdige skelet
Kl. 13.00 var det sidste lægtearbejde færdigt, og huset var klar til beklædning

Starten på vægbeklædning
Kl. 16.50: ikke mere brændehus i dag - vi skal til Lydigheds Cup i foreningen.


Næsten klar til tag

15. august 2009.

Væggene er nu helt på plads, og de er også næsten færdigmalede. Så i morgen kan det godt være at der kan blive lagt lidt tag på - det bliver lidt spændende.

Færdige vægge
Kl. 19.00 holdt vi fyraften, og nu kommer vi vist snart ikke længere uden om noget tag!

Men der er selvfølgelig også andre ting som skal laves og vedligeholdes her i Bøgesø. Og heldigvis er Marie frisk på en tur i højden. Så hun har malet alle kvistene.

Maling af kviste
Marie maler vores kviste - og tro mig: vi er SÅ glade for det :o)


Nu mangler der "kun" det sidste

16. august 2009.

Endelig, endelig er projektet så langt fremme, at der kan lægges tagplalder på. Men tro mig, det er ikke bare "sådan lige".
Jeg har regnet: ganget og divideret - lagt til og trukket fra. For en af mine kæpheste er, at der skal være så lidt spild som muligt.... Det er vist godt at jeg ikke er på timeløn, så havde det nok været billigere med mere spild :o)

Den første tagplade
Kl. 14.25 lægger jeg den første tagplade op....
(foto: Anette Johansen)

Den første tagside
....og kl. 17.30 er den første side næsten færdig

I morgen skal vi på arbejde igen, efter endnu en herlig sommerferie. Vi nåede ikke at blive helt færdige med brændehuset, men pyt med det - nu mangler der "kun" det sidste.


Endnu en tagside er lagt

17. august 2009.

Så blev det hverdag igen: vi har været på arbejde i dag, og det syntes jeg ikke var sjovt. Jeg har lidt af hjemve flere gange i løbet af dagen, og specielt eftermiddagen syntes jeg var lang. Men jeg nåede da at få lagt endnu en tagside da jeg kom hjem, inden det begyndte at regne, så nu begynder det at ligne noget.

Den første tagplade
Kl. 18.30 var side to færdig


 

Så kan brændet flyttes

22. august 2009.

I dag blev den sidste tagside lagt op, og der er sørme også kommet "gulv" i brændehuset. Så nu kan vi godt begynde at flytte brændet.
Der mangler stadig lidt finish på taget og der skal selvfølgelig også monteres sternbrædder. Men det er ting som skal laves udefra, så faktisk tør jeg nu godt sige: det nye brændehus er næsten færdigt :o)

Tagside 3
Kl. 18.20 var alle fire tagsider lagt...

Tagside 4
...men det ses selvfølgelig tydeligt, at der manger lidt finish.

Gulv i brændehuset
Indvendigt er alt klar til brænde...

Kompost
...og udvendigt står komposten stadig på sækkevognen !

Nye hegnspæle
Nye hegnspæle :o)

Og samtidig med at den fjerde tagside blev lavet i dag, havde vi besøg af Jesper og Jacob. Vi var nemlig kommet til at købe en bunke nye hegnspæle til hegnet rundt om grunden, og hvad var mere nærliggende, end at lade disse to energibundter banke dem i jorden.
Nu står der 51 nye fine hegnspæle, helt klar til nyt hegn. Så endnu et projekt er åbent og klar til fortsættelse. Brændehuset er fyldt

30. august 2009.

Ikke alt brændet kunne være i det nye brændehus, men næsten. Nu ligger der kun ca. en halv rummeter tilbage i hundegården, og det må ind i staldbygningen.Men så er det også tæt på og hurtigt hentet, når temperaturen byder på en pind i ovnen.

Fyldt brændehus
Kl. 18.00 kunne der ikke stoppes mere brænde ind :o)Vi nåede det

6. september 2009.

Hele idéen med at lave det nyt brændehus var jo ikke sådan bare snuppet ud af den blå luft på grund af kedsomhed. Der var mening med galskaben og galskaben er jo, at vi skal passe Luske i den kommende uge :o)
Vi nåede at blive færdige med projektet - eller i hvert fald så færdige, at Luske bare kan komme an. Vi er klar, og han kan nu flytte ind i Hotel Bøgesø med eget værelse med tilhørende overdækket terrasse - jeg tror at han bliver glad for det. I hvert fald er jeg glad for, at vi blev klar til tiden.

Luskes overdækkede terrasse
Hundegård 2 er klar til Luske.

Bonusstole
Det nye brændehus har medført en dejlig ny morgenkaffeplads....

Den nye udsigt
....og sikke en fredfyldt udsigt der er fra denne nye plads :o)


 

Tilbage til galleriet: klik her


..


***

*** Document made with KompoZer ***