Adoptivbørn

8. december 2009.

Så kom de hjem, vores nye adoptivbørn. Faktisk var leveringstiden kun en dags tid, men de måtte ligge og vente på posthylden nede i vores lokale Dagli'Brugs weekenden over, vi var nemlig ikke hjemme da posten kom med leverancen i lørdags.
Men endelig blev det hverdag igen, og pakken med de små plys-dyr kunne endelig hentes hjem i går.
Og da de blev "fisket" ud fra pakkens mørke steg humøret straks adskellige grader. De er bare så søde, nuttede og bløde -  og jeg tror faktisk ikke at de kræver ret meget pasning :o)

isbjørn og gepard

Men der var andre som også hurtigt forelskede sig. Kelly mente straks at de måtte være til ham, og Lazer har jo insinktivt samme mening. Så der gik ikke mange øjeblikke, før de nyankomne blev sat op i sikkerhed på et af de øverste trin på trappen.
Så for at undgå at denne adoptivsag skulle ende i en tragedie, er isbjørneungen flyttet med Anette til hendes arbejde, og leopardungen er flyttet med mig til mit arbejde. Og jeg kan love jer for, at de har skabt smil og glæde begge steder.

Hvis du er blevet fristet til selv at adoptere et dyr som vi har gjort, så er der rig lejlighed. Vi blev fristet på WWF's hjemmeside.


Første søndag i advent

29. november 2009.

Advendtskrans

Nu bliver vi ramt af jul, uanset om vi vil det eller ej, og det er da faktisk meget hyggeligt her i denne mørke tid. Om kun nogle få uger begynder lyset igen at vende tilbage, og måske har traditionen med adventskransen også noget at gøre med længsel efter de lyse timer. 


Det er koldt nu

16. oktober 2009.

Termometeret har flere gange i den forløbne uge stået på minusgrader om morgenen, og her i eftermiddags blev vi enige om at nu var det tid til at tænde for varmepumpen.
Vi gider ikke at fryse og det undgår vi med en kombination af brændeovnen og varmepumpen. Pumpen vedligeholder en fornuftig grundtemperatur i de timer vi ikke er hjemme, og så supplerer vi med "pinde" i brændeovnen.

ild i ovnen
Varme i brændeovnen


Sidste udkald

7. oktober 2009.

Nu er det er ved at være sidste udkald for de grønne blade på træerne i år. Farverne skifter hurtigt til de gyldne, og om ikke ret lang tid ligger alle bladene på jorden. Men de har gjort deres pligt, og nu er de ved at være slidt op.Og tænk hvad de har stået model til igennem det sidste halve års tid.
De har siddet dér på hver deres stilk, og har modstået alverdens ting. Kulde, blæst, regn, solskin, hede, tørke og måske endda insektangreb. Ja det var kun nogle af de påvirkninger jeg umiddelbart kom til at tænke på, da jeg i dag blev facineret af troldpilens grønne blade imod den flotte blå efterårshimmel.

Troldpil blade
Troldpilens fine krøllede blade

Jeg kan godt blive en smule trist ved tanken om, at vi nu skal tage afsked med alle de flotte grønne farver. Men jeg skynder mig at trøste mig med, at de kommer igen om allerede et halvt års tid. Det er jo lige om lidt.


 

Bøgens frugter

26. september 2009.

Bøgetræerne smider deres frugter nu, og det betyder en masse bog på græsplænen. Det lokker heldigvis også bogfinkerne til, og i morges havde vi besøg af en kæmpe flok - jeg tror at der var mindst 50 - som mæskede sig i bøgens frugter.

Bog
Bog og gyldne farver.


Aftenhimmel

18. september 2009.

Septemberaften
Endelig blev det weekend - og sikke en afslutning på endnu en arbejdsuge :o)


Når humøret skal op i september

17. september 2009.

Jeg skal da lige love for at vi er blevet forkælet af vejrguderne i lang tid. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke var hurtig til at lette dynen i morges, men da jeg endelig tog mig sammen og begyndte at se dagens lys, så var der jo kun ét at sige: livet er da dejligt.

September morgen
En skøn start på en ny dag.


Klargørring til næste års høst

6. september 2009.

Kort tid efter at vi var stået op i morges, kunne vi høre lyden af ihærdige traktorer som var i gang med forberedelserne af næste års høst. Plov, harve og såmaskine var travlt beskæftiget med at slette sporene fra dette års afgrøder, så med lidt held får vi grønne marker at kigge på vinteren over.

Såning 2009
De grønne maskiner gør klar til en grøn vinter.


Sommeren blomstrer

15. juli 2009.

Juni måned er for længst forbi, men den har budt på et væld af naturens egne blomster og farver. Jeg har gemt nogle af dem, og jeg vil glæde mig til at finde dem frem og nyde synet af dem igen, når årstiden byder på mørke og kulde.

Juniblomster
Juniblomster


Alle disse skønne farver

28. april 2009.

Vi har ikke blomsterbede, for dem ville vi ikke få passet, det véd vi. Vi har nok heller ikke ret meget forstand på blomster og hvordan de skal passes, så vi nøjes med hvad der kommer sådan helt af sig selv - deriblandt også en enkelt påskelilje, pinselilje og tulipan hist og pist. I vores have er der dømt selvbetjening for blomsternes vedkommende. Og jeg syntes faktisk at de klarer det helt flot.

Forårsblomster

Jeg var på blomster-safari i haven i weekenden og hold da op, hvor var der mange skønne farver. Og der er mange flere på vej. Jeg kan mærke, at alle disse farver gør godt på mit humør.


Bøgen sprang

15. april 2009.

Hvert år er der kapløb, landsdelene imellem, om hvor tidligt bøgen springer ud. Det største af vores bøgetræer slap de første fine grønne blade ud i den kolde blæst den 15. april. De andre af vores bøgetræer plejer at springe ud en uges tid senere, og sådan ser det også ud til at blive i år. Og vi glæder os til det sker - det er bare så flot med alle disse fine lysegrønne blade.

De første bøgeblade i 2009
De første fine bøgeblade i 2009


Påskeferie

11. april 2009.

Hvor er alting dog smart lige for tiden. Det er f.eks. smart at jeg har ferie, og det er ikke bare påskeferie - jeg har nemlig også ferie de fire dage efter påske. Det er også smart, at jeg tog mig sammen til at blive klippet her i formiddags, for nu er jeg ikke "højhåret" længere. Det er supersmart at det er dejligt solskinsvejr og helt forårsagtigt. Og det er selvfølgelig også smart, at påskeliljerne sprang ud lige til påske i år!

Påskelilje


Foråret presser på.

18. marts 2009.

Nu er det nu vi får travlt, hvis vi skal følge med. Alt har travlt med at komme i gang, så nu gælder det om at have øjne og ører åbne. Dagens længde er allerede tiltaget med hele 4 timer og 51 minutter, og det er ikke bare mig der har opdaget det. Det har fuglene også. Om morgenen, når jeg går "niffel-runde" med Kelly, er det helt lyst og alle fuglene er allerede godt i gang med deres morgen sang. Og om eftermiddagen, når jeg kommer hjem, er der stadig lyse timer til rådighed, med mulighed for at nyde alt muligt, som pibler op af jorden.

Fasaner

I forgårs da jeg kom hjem fra arbejde, morede jeg mig længe over et par fasanhaner som trampede rundt i haven. De målte hinanden ind imellem, men det er vist trods alt lidt for tidligt til hanekamp - det blev i hvert fald ved, at de begge nøjedes med at finde lidt at leve af.

Men foråret er lige rundt om hjørnet, det er helt sikkert. Lærken synger på himmelen, og jeg har også hørt viben. Men uden at virke alt for konservativ, så vil jeg lige minde om at: vi er før sneet inde i påsken!

MEN DET GØR VI IKKE I ÅR -  skal vi ikke være enige om det?


Et helt nyt år.

4. marts 2009.

Nytår! Tja, hvornår er det egentlig nytår? Nytår er jo nok lige omkring kl. midnat den 31. december, lige dér hvor det pludselig hedder 1. januar. Det er i hvert fald dér vi fejrer det, på disse himmelstrøg. Men hvornår et nyt år starter, det afhænger jo egentlig kun af, hvor man måler fra.

Flag og fødselsdag

Jeg startede et helt nyt år i søndags, dér gik jeg ind i mit niogfyrretyvende leveår. Sjov benævnelse: niogfyrretyvende! Men jeg havde med andre ord fødselsdag i søndags, og hvis nogen nu spørger til min alder, så skal jeg se om jeg kan huske det rigtige svar. Men nu skriver jeg det her: jeg er 48.....

Tak til alle, for jeres hilsner på min fødselsdag - jeg blev sku rigtig glad for dem :o)


Allerede!

25. februar 2009.

Ja, jeg er egentlig ret stolt af mig selv. Der er kun gået en uge, siden der kom "liv" i dette web-sted igen. Og nu kommer der allerede en opdatering.

I den forløbne uge har vejrguderne givet os lidt af hvert. Frost, sne, tøbrud, forår og nu gråt i gråt. I går var jeg ude og nyde forårs vejret sammen med Kelly og kameraet. Og det var da en fryd at se, at de små vintergækker allerede er langt fremme.

Vintergækker 1


Det ser selvfølgelig ikke ud som om, der er sket så meget på min hjemmeside. Men jeg har brugt en del tid på at få arbejdet mig ind på, hvordan jeg gerne vil have den til at ta' sig ud. Og det tager tid, skal jeg love for. For godt nok har jeg mange idéer, men jeg skal jo også træffe nogle valg. Og jeg er jo ikke bare fisk, jeg er FISK med stort. Og sådan nogen har meget svært ved at vælge.

Men jeg begynder at føle mig mere og mere overbevist om layoutet - men skulle det nu vise sig at jeg fortryder, må jeg jo bare lave det om igen.


Endelig!

18. februar 2009.

Næsten ni år er der gået, siden dette websted sidst blev opdateret. Nu prøver jeg at komme igang igen, og jeg lægge ud med noget, hvor jeg nok har fået givet den "hele armen". Men pyt med det, dette er kun en start. Jeg har ikke aflivet den gamle hjemmeside endnu, så den kan du stadig nå at se.

Jeg har på fornemmelsen, at det der kommer til at fylde en hel del, bliver mine billeder. Og jeg vil starte allerede her, med en lille detalje af frostens magt og skønhed. 

Frostens magt og skønhed

Nøjagtig hvad det her udvikler sig til, det ved jeg ikke. Men jeg har en masse idéer, og jeg har besluttet mig for blot at kaste mig ud i det. Så må tingene rettes ind efterhånden.


 

Tilbage til galleriet: klik her

 

..


***

*** Document made with KompoZer ***