Katastrofe

5. juni 2010.

Den første rigtige sommerdag i år indfandt sig i dag, i hvert fald for mit vedkommende. Jeg iførte mig kortærmede bukser og fik udført lidt havepleje. Da jeg syntes at jeg havde været flittig nok, erobrede jeg en havestol og var klar til tomme tanker og hygge med udsigten ud over det sydsjællandske landskab.
Dér sad jeg så, på min yndlingsplet på skrænten ved sydgavlen af vores staldbygning, og nød livet. Indtil jeg fik drejet hovedet mod venstre og så dette frygtelige syn:

Udgået troldpil 1

Næsten alle troldpilens blade er visnet! Hvad er det lige der ser sket her? Jeg kan ikke med sikkerhed sige hvordan de så ud i går, men i forgårs stod dette flotte træ friskt og frodigt med sine krøllede grene og flotte grønne blade. Jeg ved det med sikkerhed, for jeg sad i forgårs på samme sted og tænkte tanker om netop dette træ.

Udgået troldpil 2

Næsten alle troldpilens blade er tørre og visne, og det er sket bare sådan lige pludseligt, i løbet af en dag eller to. Det værste er bare, at jeg ikke ved hvorfor.


Måske overlever troldpilen

26. juni 2010.

Nye skud på troldpilen

Troldpilen kæmper for at overleve, den har travlt med at sætte nye skud. Så måske ender historien trods alt lykkeligt. Jeg håber.


Lykken er...

14. juli 2010.

...når håbet går i opfyldelse. Og det ser heldigvis ud til at være tilfældet med vores troldpil. Den har sat en masse nye skud, og er nu fin grøn igen med nye blade.

Troldpilen med nye blade

Jeg ved stadig ikke hvad det var der gik galt for en god måneds tid siden, da alle dens blade visnede. Måske har den fået noget sprøjtemiddel ude fra marken som den ikke kunne tåle, eller måske var det noget andet. Der er ikke én éneste anden plante der har opført sig på samme måde, så det er stadig en gåde for mig. Men jeg er lykkelig over at pilen igen ser frisk ud. 

Tilbage til galleriet: klik her

 

..


***

*** Document made with KompoZer ***