Man kan ikke vinde hver gang!

15. juni 2010. 

Jeg havde lagt planer i dag, både med hensyn til arbejdsdagen, indkøb på vej hjem og efterfølgene et par praktiske gøremål hjemme på parcellen. Men det viste sig at det ikke lige var min dag.
Arbejdsdagens planlægning måtte lige fra morgenstunden revideres, men det tog jeg egentlig ikke særlig notits af - det sker jo hver dag. Ruten for hjemturen bød på apotekbesøg på Axeltorv, tilbudsindkøb i Lidl og sluttelig proviantering til fuglene i dlg i Bårse.

Man kan ikke vinde hver gang
Hunde kan ikke snyde med deres glæde!

Jeg fik hvad jeg skulle have på apoteket men Lidl havde udsolgt af den tilbudsvare som jeg gik efter. Og dlg i Bårse havde lukket p.g.a. status. Så jeg var bestemt ikke i det bedste humør da jeg endelig nåede hjem - tilmed godt forsinket af en trafikomlægning i Næstved i forbindelse med deres 875-års-byjubilæet ! Øv-øv.
Men da jeg kom hjem blev jeg, uden forbehold, modtaget med det bedste hundehumør man kan ønske sig. Hunde er bare så loyale, og et øjeblik efter var selv himlen klar med en glad hundehilsen til mig.
Vandt jeg så bare alligevel i dag ?.... Mit svar er: jo-da :o)


Vinbjergsnegle

20. maj 2010.

For flere år siden importerede vi tre-fire vinbjergsnegle, og sandelig om ikke de er her endnu. Eller i hvert fald én af dem er her stadig, jeg så den nemlig i morges da jeg gik morgenniffeltur med hundene:

Vinbjergsnegl

Den har fået en skade på huset men jeg er sikker på, at det skal den nok få repareret. De er fantastiske til den slags. Og når jeg nu så en af sneglene, sådan helt uden at lede, så tror jeg på at der stadig er flere af dem tilbage. Og måske har de endda formeret sig.


Fjäll Räven og Frisere

2. maj 2010.

Håndarbejde og sygning er ikke mine foretrukne, men jeg kan godt hvis jeg skal. Og i dag skulle jeg. For flere måneder siden gav jeg Anette et gavekort så hun kunne købe et par lækre Fjäll Räven bukser til hundetræningen, men dengang tænkte jeg ikke lige på, at sådan nogen skal lægges op. Jeg har længe udskudt den detalje, men i dag fandt jeg Koyo'en frem og fik stillet den op på A.P.'s gamle skrivebord:

Koyo på AP's skrivebord

Og det tog faktisk ikke ret lang tid, før Anettes bukser var fine i benlængden. Faktisk gik det så hurtigt at jeg fandt det par frem (også Fjäll Räven) som jeg købte til mig selv for et par ÅR siden, og nu er de også lagt op.
Jeg har besluttet at lade Koyo'en stå fremme på A.P.'s gamle skrivebord, så kan det være at jeg pr. eftertiden måske lidt hurtigere får overstået sådanne små-sygninger. Nu spørger nogen sikkert hvem A.P er? Og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at han hed Asger Pedersen og var min morfar :o)

Godt som jeg sad og var fordybet i sy-arbejdet på 1.-salen, begyndte hundene at gø. Anette undersøgte årsagen til larmen og råbte til mig, at der kom en hestevogn kørende. Straks lettede jeg foden fra sy-pedalen og fór ned ad trappen og fik hapset Sony'en:

Egemose-frisere

Der var selvfølgelig ikke mange øjeblikke til at få stillet skarpt og knipset, men se bare hvor flotte og synkrone disse prægtige dyr er. Der er altså noget over sådan et vogntog som slår alverdens dyre køretøjer. Og jeg blev igen imponeret ved tanken om, hvad godt samarbejdet mellem dyr og menneske kan blive til.
Disse to flotte Frisere bor blot et par kilometer herfra, og jeg syntes bestemt at du lige skal smutte en tur forbi deres ejers hjemmeside: Egemosegård


Ramt af restferie :o)

29. april 2010.

Ferieåret 2009/2010 synger på allersidste vers og jeg var i den lykkelige situation, at jeg havde hele elleve og en halv time stående på kontoen tirsdag morgen. Onsdagen var afsat til kursus, så det betød at jeg var nødt til at køre hjem og holde ferie allerede tirsdag ved middagstid. Og så har dagen i dag selvfølgelig også været dømt til afholdelse af de sidste ferietimer. Og tro mig, jeg har bestemt ikke været ked af den situation.

Det er jo lidt sjovt som man kan få lavet nogle mærkelige ting, når man sådan pludselig bliver ferieramt. F.eks. fik jeg i tirsdags sat denne livline til omverdenen op på væggen:

ADALboksen på væggen

Den har ligget og flydt på gulvet i flere år, og guderne må vide hvorfor det er gået godt. Tænk sig at der ikke er sket katastrofer med den, i tiden med hvalpe-Lazer i huset!

I et par dage har der siddet en hare på samme sted ude på marken, og et par gange har vi set den jagte en krage som har været lidt for nærgående. Og den sad der også i går eftermiddags da jeg kom hjem fra kursus:

Hare på mark

I dag var mit ferieprojekt at få kørt alverdens ting på genbrugen. Py-ha-da hvor kan man dog få samlet meget sammen, når man har plads til opbevaring. Men afsted kom det, og efterfølgende var vejret til en tur i havestolen, med næsen rette imod solen.

Mælkebøtter i solen

Men jeg var bestemt ikke den eneste som nød solen og dens dejlige varme. Lige foran mig, på første parket, strakte mælkebøtterne hals og havde også sat deres næser i retning af den lunende sol. Det var helt sikkert en dejlig måde at slide den sidste ferietime af på.


De springer ud nu!

26. april 2010.

Det skete i dag: det nordligste af vores bøgetræer lod de første af sine nye blade folde sig ud i det lune forårsvejr.

Nye bøgeblade

Sidste år slap dette bøgetræ sine første blade fri allerede den 15. april, men jeg er helt sikker på at det har helt styr på hvornår det skal ske. De er så fine og så sarte, disse nye blade, og når de får lov til at springe, så tror jeg på at vi er færdige med vinter.

Alt andet står også på spring lige nu, og meget er allerede sprunget. Mælkebøtterne f.eks. er begyndt at blomstre, men jeg kom nu til at grine lidt af denne:

Halv mælkebøtte

Det er lidt som om den ikke kan beslutte sig for hvad den skal. Den har i hvert fald valgt kun at lade den ene halvdel springe ud :o)Nyt logobillede

18. april 2010.

I mere end et år har logobilledet her på jyan.dk været udsigten fra min fantastiske udsigt fra skrænten ved sydgavlen ved vores staldbygning. Udsigten er der stadig, og jeg fortsætter helt sikkert med at nyde den.
Men nu har vi jo været "året rundt" med den udsigt, så jeg har kigget mig lidt omkring efter noget nyt. Og jeg har valgt at det nye logo-billede i en periode skal være udsigten set fra "bunden" af vores store græsplæne og op mod trægrænsen og vores hus:

Vores hus


Solen kalder farverne frem

15. april 2010.

Termometeret stod på -2 i morges, men dagens solskinsvejr har li'som hevet blomster og planter frem.

Forårsblomst1

Forårsblomst2

Forårsblomst3

Forårsblomst4


Er det mon nu det er forår?

13. april 2010.

I morges var der rim i græsset og bilruden skulle skrabes, inden køreturen til arbejdet kunne begynde. Men solen har magt nu og hvis det bare ikke blæser alt for meget, så tør jeg godt tænke: FORÅR.

Violer

For blot en måned siden var jorden dækket af 30 cm sne netop her hvor vores violer nu står og strunter i solen. Og de har travlt disse bitte små blomster, for græsset har også rettet sig op og tænker på at begynde at gro. Det varer ikke ret længe før mælkebøtterne ta'r over. Hvor jeg dog elsker denne årstid :o) 

Tilbage til galleriet: klik her


 

..


***

*** Document made with KompoZer ***