Gøremål

18. september 2010.

Jeg har en alenlang liste med små ting som kan (skal) gøres. Heldigvis er listen kun inde i mit hoved, jeg tør simpelthen ikke skrive den ned på papir.

Der har manglet en rude i  et af  staldvinduerne i mange år, og i dag fik jeg endelig ordnet den lille sag. Så nu kan Luske ligge i læ når han er på besøg, vinduet er nemlig i hans gæsteværelse.


Nyt landskab

15. september 2010.

Da jeg kørte hjemmefra i morges stod planterne i rabatterne meterhøje og med de smukkeste farver. Da jeg kom hjem i eftermiddags var de forvandlet til kedeligbrunt afklip. Jeg ved ikke rigtigt om jeg syntes om det, men det har da i hvert fald givet luft!

Rabatterne her i området er slet ikke blevet slået i år, så vores smalle veje var faktisk efterhånden blevet endnu smallere. Så måske er det meget godt at der er kommet forandring i landskabet.

Endelig en mejetærsker

1. september 2010.

Vejrguderne har ikke været med høstfolket i år, men i dag høstede de endelig hveden på "vores" sydmark.

Endelig en mejetærsker

Og måske kommer der en mejetærsker forbi og høster "vores" østmark i morgen. Jeg håber at de snart får afgrøderne i hus.


Har du prøvet...

31. august 2010.

... at lave en fejl i trafikken? Det har jeg, og jeg har opdaget at opfarende medtrafikanter falder lidt til ro, hvis jeg ryster på hovedet samtidig med at jeg slår ud med armene og siger: se, kællingen kan ikke køre bil ! De kan selvfølgelig ikke høre hvad jeg siger, men jeg har en fornæmmelse af at de gi'r mig ret, bærer over med mig og falder til ro :o)

Forkert vognbane
Krise ved hurtigfærgen i Rønne havn i søndags.

Jeg ved ikke hvordan denne bilist havde det da hun (for det må selvfølgelig have været en "kælling") opdagede, at hun var havnet i en forkert opmarchbane. Men heldigvis havde hun ikke en sur lastbil lige i bagsmækken :o)


Tina og Madsen vandt

25. august 2010.

Årets Lydigheds Cup blev afgjort i aften, og sandelig om ikke Tina og Madsen vandt igen. Fem gange i løbet af de sidste par måneder har Anette og jeg været ude og bedømme vores klubkammeraters præstationer i lydighedsøvelserne, og intet var afgjort før den sidste hund havde været på i dag. 

Tina og Madsen LC-vindere 2010
Tina vandt pokalen, og Madsen vandt sin "mor" :o)
Tillykke, Tina og Madsen

Og det spinkle forspring som Tina og Madsen havde kæmpet sig frem til holdt, så de igen kunne nyde følelsen af glæde, lettelse og sejr. Åh hvor det dog vækker minder!


Det nye hegn

17. august 2010.

I morges stod vi op til regnvejr og med udsigt til at det skulle blive en dagsregn, valgte vi at lade være med at skære flere grene af til flismaskinen. Så den blev kørt tilbage til genbrugspladsen, og så nød vi bare at slappe af.
Sidst på eftermiddagen stilnede regnen af og opholdsvejret lokkede mig ud på en lille travetur på den udvendige side af vores nye hegn. Og se: dette nye hegn var jo egentlig starten til, at vi begyndte at beskære og fælde træer.

Det gamle hegn var nemlig helt tilgroet med buske, små træer og meterhøjt ukrudt, så før vi kunne sætte det nye hegn op, var det nødvendigt med et større rydningsarbejde. Og sikke meget luft og lys det har givet - næsten 200 meter nyt hegn hvor der også er plads på den udvendige side :o)


En maskine der vil noget!

16. august 2010.

Jeg siger det bare: flismaskinen som vi har lejet på genbrugen æder stort set alt! Vi hentede den da de åbnede kl. 12, og en times tid senere var vi igang med at slæbe de afskårne grene til, og køre dem igennem maskinen. Ca. fire timer senere stoppede vi, og der havde vi både ordnet alt hvad der lå og ventede fra de foregående dage, plus en del ekstra som vi lige fik savet af. Det var godt at Marie var her til at hjælpe!

Vi skal først aflevere maskinen i morgen kl. 18 så jeg har en mistanke om, at der bliver skåret lidt mere af i morgen. Man bør vel udnytte maskineriet, nu det er her :o)


Vi gik amok...

15. august 2010.

...med motorsav og ørnenæb! Så nu håber jeg at den flismaskine vi har lejet i morgen kan æde sig igennem bunkerne. Lige nu ligger der grene her, der og alle vegne.


Det gamle pæretræ blev fældet...


...birketræerne blev straffet...


...der smuttede et mirabelleblommetræ...


...og også hyld og svedskeblommetræer blev ramt.


Og hundene syntes det var sjovt at løbe i labyrinten af afskårne grene :o)


I dag satte høsten ind

18. juli 2010.

I går aftes hørte vi årets første lyd af en mejetærsker som prøvekørte en bane eller to. Og i dag gik det så rigtigt løs! De er gået i gang med at høste frøgræsset, så om ikke ret længe er der gode spormarker til os hundefolk, at gå spor på :o)

Første mejetærsker i 2010

Jeg har også høstet i dag, men det jeg høstede var vist mest glæden over at holde weekend, og så at få ordnet forskellige småting.
Én af disse småting var at få vasket mine sandaler. Pu-ha-da, hvor kan sandaler dog blive sure! Men i dag blev de skruppet og skurret og efterfølgende sat til tørre i solen:...

Sandaler til tørre

...jeg glæder mig til at få et par "friske" sandaler på, når jeg skal på arbejde i morgen :o)


For 20 år siden...

15. juli 2010.

...blev min nevø Anders født på Næstved Sygehus, og i år er det første gang vi ikke fejrer dagen sammen. Men da mit pas er udløbet, og da Anders for tiden bor i London, så kan jeg ikke lige "fistre" forbi og være med til at puste lysene ud i hans lagkage. Men heldigvis rækker min gamle Nokia helt til London, så vi har lige haft en lille hyggesnak :o)

Anders i London
Anders i Brick Lane, 5. juli 2010
(foto: ?)

For et par dage siden sendte Anders dette foto som en af hans venner har taget af ham, og som han selv beskiver:

Billedet er taget tæt ved Liverpool street, og endnu tættere på det famøse Brick Lane, som mest af alt er ét stort marked om dagen hvor der bliver solgt alverdens ragelse. Stedet er også ekstremt roddet og beskidt, præcist som sådan nogle markeder skal være. Egentligt så er det ikke noget marked, men en vej. Det er dog ikke muligt at køre der længere, i hvertfald ikke om dagen, og jeg tvivler på om man har lyst til at køre der om natten. Det kommer vidst lidt an på hvor modig man er.

Jeg er glad for at teknologien er som den er i dag, det gør det altså bare så nemt at holde kontakt med hinanden. For bare tyve år siden, dengang da Anders blev født, var mobilen et monster af et uhyre som kun ganske få tænkte på at anskaffe sig. Og internet og mail var slet ikke i vores tanker. Hvordan kunne vi dog overleve dengang ? ;o)

Tillykke med fødselsdagen Anders. Og tillykke til os alle med de sidste tyve års udvikling :o)


Bare en udfordring

10. juli 2010.

I går var vi ude og træne med hundene, eller mere rigtigt: nogen trænede med deres hunde. Vejret taget i batragtning var jeg bestemt ikke ked af at Kelly er gået på pension, så jeg kunne nøjes med at gå en tur med ham, og så ellers nyde det fantastiske (og meget varme) sommervejr i skyggen.

Laust og mig
Laust og mig
(foto: Tina Hansen)

Og det gav mig også mulighed for at nyde lille Laust mens hans far og mor var aktive med deres og andres hunde, ude i den stegende sol. Jo-da, Laust og jeg hyggede og nød livet i den svale skygge, mens andre maste rundt med hundene ude varmen.

Og når nu overskriften indeholder ordet udfordring, så er det bestemt ikke mit "sitteri" med Laust jeg hentyder til, vi kunne nemlig godt finde ud af det! Nej, det hentyder til det faktum, at Tina (Laust's mor) tog billeder af os med hendes mobiltelefon, og så sendte dem som MMS til min mobiltelefon.
Og det var netop derfor udfordringen opstod. Min mobiltelefon er bestemt ikke af nyeste dato, så at få den til at samarbejde med PC'en krævede et par "omveje" og lidt "skrupleri". Men efter et par timers ihærdighed suppleret med stædighed og "det skal kunne lade sig gøre" lykkedes det til sidst at få hentet billederne fra mobilen til PC'en. Jeg indrømmer at jeg et øjeblik var ved at være overbevist om, at min telefon er forældet, men nu er jeg igen ovenpå og glad for min gamle Nokia :o)

Se også: Det blev jo en mini-Jacob


 

 

Tilbage til galleriet: klik her

 

..


***

*** Document made with KompoZer ***