Ferie i Gedesby

26. februar 2011.
Omkring middagstid var bilerne pakket og vi var klar til at sætte kursen sydpå, til en uges sommerhusophold i Gedesby. På udturen rundede vi lige Kvickly i Nykøbing F. hvor vi fik provianteret til den store guldmedalje, inden nøglen til sommerhuset blev hentet i Marielyst. Og allerede midt på eftermiddagen var vi flyttet ind, og var klar til en travetur til stranden og diget.


Stranden lå badet i sol og is...


...og diget var klar til at modtage vores fødder og poter den næste uges tid.

27. februar 2011.
Da vi var inde og proviantere i Nykøbing F. blev jeg sådan fristet til at putte tre potter med uudsprungne påskeliljer ned i vognen. Jeg måtte simpelthen have dem, selvom jeg tvivlede på hvor megen glæde vi ville få af dem på ferien. Men se bare:


Allerede søndag aften bar flere af knupperne spruget ud.

28. februar 2011.
Vi har holdt ferie i Gedesby før - i det samme sommerhus - så vi havde godt i hukommelsen, at fjernsynet var fra tiden før det digitale signal. Godt nok er det tilsluttet sådan en boks som skulle kunne omforme det digitale signal til det analoge apparat, men vi fik det aldrig til at virke til de danske kanaler. Problemet viste sig at være det samme igen, og på trods af at vi ikke er fjernsynsnarkomaner, valgte jeg at gøre noget ved det. Jeg kørte hjem og hentede vores eget fjernsyn! Og se bare:


Man kan godt se DR 1 i Gedesby :o)

1. marts 2011.
I kalenderen står der at nu er det forår, og der står også at jeg har fødselsdag. 50 år blev det til denne gang, og jeg skal da lige love for at jeg nød dagen. Anette lukkede døren til soveværelset så jeg kunne ligge og snue videre, uden at hundene forstyrrede mig mens hun lavede morgenbordet klar. På telefonen "tikkede" der den ene lykønskningshilsen ind efter den anden, og der var også dejlige gaver til mig. Omkring middagstid blev jeg overrasket af min bror Jens's og svigerinde Birthe's ankomst, og det medførte en rigtig dejlig og hyggelig improviseret frokost med bl.a. dejlige sildemadder og alt hvad der kunne være under ristede løg. Deres besøg blev rundet af med en smuttur ned til diget og stranden, og vi hyggede os alle gevaldigt i hinandens selskab og hundenes særhed med hensyn til tennisbolde og den fantastiske opfindelse: en boldkaster.
Tak til jer alle for jeres hilsner og gaver. Jeg havde en fantastisk dag - lige efter mit hoved :o)

2. marts 2011.
I Bøtøskoven lige nord for Gedesby ligger der flere kolonier. En af dem er Koloni Syvstjernen som ligger på en stort åbent plads i skoven, og da først er "liv" i den fra starten af maj, lå det selvfølgelig lige til højrebenet at vi okkuperede arealet til lydighedstræning med Lazer.
Syvstjernen rummer 60 sovepladser og jeg indrømmer at vi gik og fik mange idéer til både træningslejre og afholdelse af DM i politihundeforeningen. I hvert fald var det et perfekt træningssted med Lazer, og vi besøgte det flere gange i løbet af denne ferie.


Koloni Syvstjernen og det store "træningsareal"

3. marts 2011.
Jeg tror næsten at Bøtøskoven rummer alle slags træer man kan tænke sig på disse himmelstrøg, i hvert fald er den meget varieret.


Udsigt til generationer: unge, voksne og fældede løvtræer.


Indkørsel til Bøtøgård. Det er privat område, så dér gik vi ikke op.


En af de mange afvandingsgrøfter.


Bøtø Fang - græsareal til jeg ved ikke hvor mange spor...


...og lur mig om ikke det ville være muligt at lave en god 10'er (anholdelsesopgave),


En gammel vejrbidt fyr.


Der var helt stille i skoven, men ind imellem bliver der helt sikkert arbejdet.


Isdækket område i den lavtliggende skov. Kan du høre stilheden :o)

Efter en lang travetur nordpå igennem skoven med hundene i snor, drejede vi til højre og havnede oppe på diget. Her fik hundene friheden til at løbe fri, og på trods af at de havde afmærket jeg ved ikke hvor mange steder nede i skoven, kunne de stadig knibe dråber ud oppe på diget.


Alt hvad der rager op af jorden må undersøges...


...og tisses på...


...for hurtigt at løbe videre til det næste, som selvfølgelig også skal "vandes".


Lazer løber og nyder det frie liv...


...og Kelly har selvfølgelig fundet en pind :o)


De sidste par dages "næsten ingen vind" gjorde, at der var is fler hundrede meter ud fra kysten. Og sikke en stilhed - der var ikke så meget som et eneste bølgeskvulp at høre.

På vejen tilbage til bilen som holdt og ventede nede ved Syvstjrenen, gik vi igennem et område som kaldte mange minder frem. For år tilbage var vi nogle stykker som hvert efterår tog på træningstur på disse kanter, og dengang lånte vi et skovområde i Bøtøskoven til at træne i. Jeg skyder på at det er 11-12 år siden vi sidst var her - i hvert fald er det før "Kellys tid", men hold da op: det var næsten som at komme hjem igen!


Skovvejen som dengang var begrænsningen til vores træningsområde.


Et kig ind i det område som vi så mange gange brugte på vores træningsture.


Og netop ved dette sommerhus har vi i sin tid gået meget lydighed og drukket mange kopper kaffe. Måske skulle man prøve at stable noget lignende på benene igen.

4. marts 2011.
Vores sidste feriedag bragte os igen en tur nordpå igennem Bøtøskoven, inden vi rundede diget og stranden for sidste gang i denne omgang. Der var kommet mere vind, og da den kom fra vest var de flere hundrede meters isdække ud fra stranden brudt op. Og lur mig: det var en rigtig kold affære.


Omskiftet i vejret kunne både ses og mærkes...


...små "isbjerge" havde løsrevet sig...


...og Kelly spruttede lystigt med en eller anden pind på stranden.


Farvel Gedesby Strand, jeg er sikker på at vi ses igen :o)
 

Tilbage til galleriet: klik her

 

..


***

*** Document made with KompoZer ***