Travetur i forårsland

24. april 2011.

Det er alt for længe siden Kelly og jeg har været ude og trave. Så i går blev planen lagt, til en tur igennem grusgraven i dag. Og som planlagt, så gjort.
Klokken ni begav vi os afsted i det flotteste påske- og forårsvejr man kan ønske sig - lige ud i duften af den seneste uges gylleudkørsel! Jeg er heldigvis ikke sart hvad det angår, og efter nogle få minutter havde min næse da også vænnet sig til aromaen. Og så var det jo bare en stor nydelse at se på de friske og grønne marker, som næsten syntes helt sprøde efter tilførslen af den kvælstofholdige vædske... Godt jeg ikke er mark :o)
Da vi kom ned i grusgraven blev vi modtaget af jeg ved ikke hvor mange fugle, og jeg er helt sikker på at de ikke var tilfredse med vores visit. I hver fald kom rigtigt mange hurtigt på vingerne. Men fem gravænder som sad og solede sig på toppen af en grusbunke holdt stand og blev, mens to som stod på den lille ø i søen dog fortrak da vi nærmede os.

Gravænder
Fem standhaftige gravænder på grusbunken...

Gravænder
...og de to på øen som til sidst følte, vi kom for nær.

Mens jeg betragtede gravænderne, blev jeg pludselig opmærksom på et par grågæs som kom gående på den anden side af søbredden. De havde retning lige mod vandet, og sandelig om ikke de havde et kuld "hvalpe" med! Hurtigt blev "hvalpene" søsat, og deres kurs var straks imod sivene.

Grågæs
Nye gæslinger i det kolde vand.

Afstanden var for stor til at jeg kunne tælle hvor mange gæslinger grågæssene havde med, og jeg ville helst ikke forstyrre dem alt for meget. Så Kelly og jeg sad helt stille længe, inden vi forsigtigt gik i retning af deres "skjul" i sivene. Selvfølgelig blev vi opdaget, men vi fik da lejlighed til at tælle:

Grågæs

...to stolte grågæs og deres syv søde dunede gæslinger :o)


Det har været en lang vinter

20. april 2011.

Der har været stille her på jyan.dk længe, lysten til foto og skriveri har li'som ikke rigtigt været hos mig. Men da bøgen sprang her i Bøgesø i forgårs oplevede jeg det næsten som en motor må føle, når den får skiftet olie. 


Nye bøgeblade

I dag har jeg motioneret udløserknappen på Sony'en lidt rundt omkring på grunden. Og jeg skal da lige love for at jeg rigtigt fik øje på foråret, da jeg prøvede at se min verden igennem søgeren igen :o)
Og foruden oplevelsen af det eksploderende forår fik jeg også følelsen af succes! Sidst på sommeren sidste år fik vi tre bregner som blev plantet på håbefulde pladser. Årstiden for omplantningen af bregnerne var nok ikke optimal, men det ser ud til at projektet lykkedes. I hvert fald er alle tre bregner på vej op mod forårslyset og forårsvarmen.


Bregner på vej - tænk hvis vi en dag drukner i bregner :o)


Hjem fra London

31. marts.2011.

Min nevø har drævet sin levevej i London i næsten halvandet år, og nu er han kommet hjem igen for at starte en karriere i Livregimentet. På vejen fra lufthavnen og hjem til Vordingborg lagde han vejen forbi. Ahh, hvor det var dejligt at se ham igen :o)


Anders, netop hjemvendt fra London.


Hvepsebo

24. marts 2011.

Sidste års sommer gav lidt gener af hvepse, og i hvert fald ét hvepsebo kendte vi placeringen af. Det var i vores brændeskur, men vi valgte ikke at gøre noget ved det. Det var trods alt så langt fra vores daglige gøremål, at det ikke var nogen stor gene. Men i dag skulle det ned!

Jeg ved intet om, om gamle hvepsebo kan tiltrække nye, men det fra sidste år skal i hvert fald ikke inspirere til nye!  Så nedrivningen blev iværksat.


Hvepseboet fra sidste sommer i brændeskuret, inden nedrivning.


Med en saks fik jeg klippet boet op...


...og der var faktisk hvepselarveceller som ikke var udklækket.


Klar til forår?

13. marts 2011.

Det kan godt være at vi ikke har mærket meget til forår endnu, men fuglene er klar. De er godt igang med at fordele redepladserne, og jeg føler mig sandt at sige en smule presset. Ikke fordi jeg har i tankerne at konkurrere med dem for at "vinde" en af favoritterne! Næææ, det handler mere om at gøre klar til dem.
Men i sidste weekend rengjorde jeg redekasserne for gammelt materiale, og i går fik jeg endelig taget mig sammen til at bygge endnu en stærekasse. Og den blev også hængt op!


Den nye stærekasse.


Den gamle stærekasse.

De sidste par år har vi haft fornøjelsen af at have ynglende stære i haven. Og tro mig, det er virkelig en sjov og fornøjelig oplevelse. Så jeg håber at vi ved at supplere med endun en stærekasse, kan få to flyvefærdige kuld på vingerne i år.

Klar til forår? Ja, det er vi vel alle! Jeg er bestemt helt klar, men vores vinduer var det ikke før lige over middag i dag. Dér var jeg nemlig færdig med at vaske dem både udvendigt og indvendigt, og lur mig: det var det hele værd!
Efter et par timers vinduespudserarbejde kunne jeg sætte mig i "fjernsynsstolen" og kigge ud på redekasserne - og jeg kunne faktisk pludeselig se dem derfra :o)


De to stærekasser - den gamle til venstre, og den nye til højre.


Kassen i pæretræet - sidste år beboet af skovspurve


Kassen i blommetræet - sidste år beboet af musvitter.

Men der er jo også kamera-redekassen! Den kan jeg altså ikke se fra "fjernsynsstolen" Men det krævede skam ikke mere, end at jeg rejste mig og gik ud til køkkendøren! Derfra er der fuldt udsyn - og det er så fint, nu hvor jeg endelig har fået vasket vinduerne :o)


Kamerakassen - sidste år leverede den 3 kuld skovspurve.

Og jeg tror bestemt at det er "op over" med hensyn til redekasser og -pladser. Den nye stærekasse har allerede været inspiceret af flere nysgerrige fugle, og i eftermiddags så jeg et par tyrkerdure i selve parringsakten. Sååå - endnu et års cyklus er allerde godt igang :o)


På vej mod forår

20. februar 2011.

De små forårsbebudere trodser kulden og inden længe myldrer det op af jorden med alverdens planter som man næsten har glemt eksistensen af i løbet af den lange vinter.


Påskeliljerne inde langs fundamentet titter frem...


...og nogle modige tulipaner har også meldt deres ankomst.


Vintergækkerne er små og skravlede endnu. Men de er klar, de mangler blot lidt varme.

Og mens vi venter på forår og lunere vejr, hvorfor så ikke lave lidt spads. Man kan f.eks. købe et nyt badeforhæng i Føtex, klippe og sy det så det passer i bredden og så hænge det op.


...det er da "nuser" :o)


Smart opbevaring

14. februar 2011.

En standard-godbid til vores hunde er en Forlic. Frolic er bløde, har masser af duft og ser ud til at behage modtagerene særdeles godt. Men det har længe irriteret mig at Frolic-posernes medfødte lynlåslukning ikke rigtigt bliver ved med at virke, efterhånden som de bliver tømt. Og en tør Frolic er en dum Frolic - også fordi den så er svær at brække over i mindre stykker.

Opbevaring af godbidder

Så nu er der hjemkøbt et stort opbevaringsglas til godbidderne som måske kan hjælpe på deres friskhed. Men jeg er blevet i tvivl om, om det nu også er smart: jeg har "taget" hundene i at sidde og stirre på indholdet :o)


Der er noget i luften

12. februar 2011.

Både i går eftermiddags og i dag har vi kunnet høre helikopterpropellernes svirren i luften i forbindelse med redningsaktionen på Præstø Fjord, efter den frygtelige kæntringsulykke. Men her i eftermiddags blandede en anden helikopter sig i opmærksomheden. Og sikke et syn!

Grundvandskortlægning

Jeg læste i lokalavisen for nogle uger siden at der ville blive nogle overflyvninger i området med en helikopter, som var påmonteret et ejendommeligt "stativ". Og jeg skal da lige love for at det så yderst ejendommeligt ud.
Men forklaringen er at man er i gang med en grundvandskortlægning, og det underlige "stativ" er åbenbart et stort måleinstrument. Jeg syntes nu at det var lidt sjovt at jeg var heldig at se det, og også at kameraet var klar til "skud".


Karbid mod pelsdyr

7. februar 2011.

Vi har stadig lidt bøvl med en rotte ved fuglenes foderbræt, så jeg har været på "nettet" for at finde inspiration. Selvfølgelig fandt jeg en masse rottefælder i forskellige udformninger, men min rotte syntes ikke at have lyst til at gå i fælder. Den metode har jeg selvfølgelig afprøvet!
Min interesse faldt derfor på en måde at bekæmpe muldvarpe på, og jeg tænker at den måske også kan virke på andre pelsdyr, som graver gange i jorden. Så jeg har indkøbt et sæt :o)


Min "rottedåse" i funktion.


En portion karbid til én "behandling".

Princippet er i sin enkelthed, at man har en dåse der er monteret med en slange, som føres ned i en af pelsdyrets gange i jorden. Der fyldes vand i dåsen og så tilfører man karbid og lukker låget. De giftige og meget ildelugtende gasser sendes på den måde ned i de underjordiske gange.

Se en reklamevideo her: Gå væk muldvarp - kan købes hos Tinas verden 

Jeg tror på at metoden har en effekt, også på rotter. Men jeg vil ikke lægge navn til at anbefale den. Gasserne der udvikles er meget eksplosive og giftige, så hvis nogen skulle få lyst til at forsøge sig ud i denne disciplin, er det på eget ansvar. Tænk over om gasserne kan trænge ind i bygninger, brønde, kloak- og afløbsledninger eller noget helt andet. Et stort "boooom" vil bestemt ikke være at foretrække!


Så er vi "på" igen

27. januar 2011.

I lørdags ville vores bærbare ikke mere. Den stoppede sin tro tjeneste midt i en søgning på håndboldresultater og tidspunkter for TV-transmissioner af Danske kampe, og alle forsøg på genoplivning mislykkedes.


packard bell i omdrejninger

En del af søndag blev derfor brugt til fordybning i aktuelle tilbud, og gode venner blev også taget med på råd om det nyindkøb som stod for døren. Mandag eftermiddag var jeg så klar til indkøbstur i Bilka, og sørme om ikke det lykkedes! Så siden i mandags har jeg maset for at få "hvalpen" op at køre, og jeg skal da lige love for at der er mange ting den skal lære!
Men nu er vi så langt fremme at jeg tør begive mig ud i en opdatering af hjemmesiden, for jeg tror nu på (og håber) at alle filer og koder vedr. denne nu er "på plads" :o) Jeg krydser fingre! 

Tilbage til galleriet: klik her

..


***

*** Document made with KompoZer ***