Den første uheldige

28. november 2011.

Indrømmet: jeg var lige ved at tro, at vores muldskydende beboere var flyttet. I torsdags supplerede jeg de første to indkøbte muldvarpesakse med endnu to, men der skete ikke rigtigt noget. Først i dag var der "bid".

Da jeg kiggede under den tredje spand, blev alle mine anstrængelser belønnet med følelsen af succes - det første "mulddyr" sad i saksen.

Offeret var ikke som forventet en mosegris, men en flot muldvarp og jeg håber ikke den led, da den gik i fælden. Jeg har en urokkelig holdning om at hvis dyr skal aflives, så skal det gøres hurtigt og effektivt, og med kortest og mindst mulig smerte og angst. Og det uanset hvilket dyr det er.
Men under alle omstændigheder så er denne lille fyr færdig med at lave muldskud, og jeg har ladt fælden igen. Jeg tror på at drabet er foregået efter mine ønsker.


Jordbunker

20. november 2011.

Nogle enkelte muldvarpeskud i græsplænen kan man helt sikkert leve med, hvis man har så meget græs som vi har. Specielt hvis man ikke har ønsker og forventninger om at man vil have en prydplæne!


Er dette mon et mesterværk af en muldvarp eller en mosegris?

For to kun uger siden fjernede jeg alle jordskudene fra de underjordiske pelsdyr, og slog græsset for sidste gang i år. Men se bare her, hvordan det allerede ser ud igen:


Hvordan vil dette dog ikke ende, hvis det får lov til at fortsætte.

Mit første forsøg på at få overtaget herredømmet over plæne er iværksat i dag. Jeg har indkøbt to muldvarpesakse (skulle også virke på mosegrise) og de er monteret i pelsdyrenes underjordiske gangsystemer. Og jeg har sat en spand med en flise over hver saks, så vores hunde forhåbentlig ikke kommer i nærkontakt med krigsmaskineriet.
Jeg har en idé om at det er mosegrise vi er oppe imod, da vi har fundet afgnavede majskolber i flere af jordskudene. Så jeg glæder mig til gevindst i en af saksene - det vil afsløre om jeg har ret.


At sidde godt

9. november 2011.

Lige nu får vi tonsvis af reklamer i vores postkasse, julen står jo allerede for døren. Og da jeg i går sorterede i dagens reklamehøst, faldt jeg over en tillokkende en fra IDEmøbler.

Vi har længe snakket om at vi gerne vil sidde godt, men jeg havde faktisk ikke regnet med at det skulle lykkes så nemt. Det eneste jeg gjorde var, at jeg kørte til Svends Møbler, afgav min ordre, stak dankortet i maskinen og sagde: på beløbet!
OK, de var lidt overraskede over at jeg gerne selv ville have stolene med hjem, de havde vist en tanke om at de skulle levere dem. Men jeg havde jo forberedt mig til en lykkelig begivenhed, så Berlingoen var selvfølgelig blevet "tømt" og var klar til den lille møbeltransport. Og sådan blev det, så nu står her to stk. Stressless stole med tilhørende fodskamler i vores stue, og de er helt klar til at nyde vores afslappede kroppe. Nu har vi helt sikkert mulighed for at kunne slappe af i de kommende lange mørke vinteraftener, her i Bøgesø :o)


Efterårets farvepalet

23. oktober 2011.

En travetur sammen med Kelly igennem grusgraven her i formiddags bevidner, at nu er efterårets farver ved at være på højdepunktet. Oyjj, hvor er de flotte!


Vi har da blomster i haven

22. oktober 2011.


Er det svenske flag mon inspireret af disse smukke farver?


Kelly og solsikkerne.

I år har vi haft succes med solsikkerne, de er næsten alle blevet store og flotte. Da vi plantede de små forspirede planter langs stakittet tænkte jeg bare ikke over, at de kunde finde på at blive så høje, så de kom til at skærme for regnmåleren (den lille grå dims ved siden af hjørnestolpen). Det har betydet at vi ikke har kunnet måle regnmængden i flere måneder, men pyt med det. Jeg ved at vi har fået regn i rigelige mængder, og det har solsikkerne helt sikkert været glade for.


Alt for mange snegle

20. september 2011.

Vi har altid haft snegle, men i moderat antal. I år har vi nærmest vadet vi nærmest rundt i dem, og det er ikke specielt morsomt. Så jeg har myrdet snegle!

I perioden fra den 25. august til den 20. september har jeg indsamlet i alt 1942 snegle. Næsten dagligt er jeg gået en runde og har samlet de slimede krapyler op i en spand, og derefter dræbt dem med en grydefuld kogende vand. De dør omgående med sådan en gang hedt vand - de skal trods alt ikke lide - og efterfølgende har jeg gravet dem ned. På den måde håber jeg, vi kan få has på problemet.


Første indsamling: 301 snegle i en spand - og de har travlt med at komme op!
(foto den 25. august 2011)

Men jeg kan altså ikke lade være med at facineres af disse dyr. De tiltrækkes af grimme og ildelugtende ting som f.eks. rådnende nedfaldsfrugter, vådt afklippet græs, hundelort, svampe og ådsler af deres egen race. Det morsomme i den betragtning er, at jeg har observeret nogenlunde samme adfærd hos sommerfugle - og dem kan vi jo godt li' !


Et fint eksemplar af en af vores snegle.
(foto den 29. august 2011)


Og endnu en flot snegl som hygger sig i vores græs for sidste gang!
(foto den 29. august 2011)


Endelig høst

1. september 2011.

Det er sent de høster i år, og de har været nødt til at montere dobbelthjul på mejetærskeren for ikke at synke i den våde jord. Men endelig kom de flotte grønne maskiner ud så kornet kunne komme i hus :o)


I løbet af ganske kort tid (hvis vejret tillader) kan sådan et monstrum omdanne...


...hele sidste års såsæd til "guld" i en vogn. Jeg imponeres hvert eneste år!
 

Tilbage til galleriet: klik her

..


***

*** Document made with KompoZer ***