Et døgn med Bodil

6. december 2013.

Nu er vi også begyndt at give Danske storme navne, og det kan man så have en holdninger til. Men faktum er at vores Klima- og energiminister, Martin Lindegaard (R), efter stormen den 28. oktober i år, har bedt DMI fremover at give stormene navne. Stormen den 28. oktober blev døbt Allan, og den vi oplever i disse dage hedder Bodil.
Og Bodil ser ud til at være noget mere sejlivet end Allan, vi døjer i hvert fald stadig med hendes raseri, her et helt døgn efter hendes udbrud!

dmi måling i Brandelev december 2013 Bodil
dmi's graf over uvejret hos os - tyvstjålet fra www.dmi.dk

Vi er heldigvis igen sluppet uden store men. En rundtur på parcellen her i eftermiddags, mens det stadig var lyst, afslørede kun en skade på skorstenen og dens inddækning - hvilket selvfølgelig forklarer drypperiet i går aftes da det regnede. Det skal laves, og det kan kun gå for langsomt!

Stormen Bodil skorstenshatten er blæst af
Hatten er "tippet" af og skorstenskappen er drejet næsten 180 grader.

Stormen Bodil skorstensinddækning gået itu
Inddækningen har løsnet sig og er "vippet" op.

Men andre steder i landet lider man nu med stormflod. Lavtliggende områder nær kysterne oversvømmes af alt det vand der presses ind fra Kattegat, og mit store håb er at man nu også husker de indhegnede dyr som går på disse områder - og ikke kun tænker på huse, sommerhuse og materiel ejendom.


Vi slap nådigt

29. oktober 2013.

I går rasede stormen over Danmark, og den generede det meste af landet. Broer blev lukket, togene kunne ikke køre, færger sejlede ikke og mange veje blev spærret. Hos os startede uvejret netop som vi kom hjem fra arbejde, så vi havde heldigvis ikke transprotmæssige problemer.
I fugleflugtslinje er der kun ca. 3 km fra dmi's målestation i Brandelev til vores bopæl, så jeg er selvfølgelig flittig bruger af målingerne derfra. Og her er vindgrafen fra i går:

dmi måling i Brandelev oktober 2013
dmi's graf over uvejret hos os - tyvstjålet fra www.dmi.dk

Hos os varede uvejret blot nogle få timer. Så var her igen nogenlunde ro, og vi kunne få en fornuftig nattesøvn.
Da vi kom hjem fra arbejde i dag, kunne vi så se resultaterne af vindens hærgen i dagslys. Og det er faktisk slet ikke slemt. De eneste skader vi har er nedfaldne grene fra vores store træer,men de har heldigvis ikke ramt andet end jorden. Selvfølgelig er der nogle ting som har "løsnet" sig og er blevet svækket, de skal nu kigges efter og ordnes så vi er klar til den næste gang blæsevejr.

stormskade
Denne gren fra et af vores gamle sveskeblommetræer klarede ikke stormen,
og de sidste blommer ligger også på jorden.


Er det vores eller naboens kat?

5. september 2013.

Naboens kat
Miv på foderbrættet.

I snart flere måneder har vi haft daglige besøg af et par katte, og specielt den gråstribede af slagsen har været meget stabil med sine besøg. Og i går aftes, omkring kl. halv otte, var den lige nærgående nok efter min smag, den havde okkuperet al pladsen på foderbrættet! Men fra den plads har den selvfølgelig godt udsyn - også helt ind i vores stue.


Alle de biler

29. august 2013.


I dag myldrer det næsten med biler i vores indkørsel, og det er vores alle sammen. Men det er kun lige til i morgen, så rejer Berlingo hjemmefra.


Berlingo har været et kært og trofast medlem af familien i 12½ år, og lige godt 183000 km har vi fulgtes ad på de danske veje. Men nu er tiden kommet hvor vi skal skilles, i morgen tidlig klapper jeg Berlingo farvel.


Afløseren er denne Caddy som lige nu bare "stinker" af sprit ny bil. Hundeburene er nu flyttet over i den fra Berlingo, og alle træningsrekvisitterne skal lige finde deres rette pladser i dette nye forum. Jeg håber vi hurtigt finder melodien sammen ;o) jeg tror på det!"Vores" Julie

21. maj 2013.


Julie

Julie er blevet en del af vores liv, vi har adopteret hende. Hun bor på Borneo og vi får hende nok aldrig at se sådan rigrigt.

Men vi vil gerne være med til at sikre hende og hendes artsfælder muligheden for at overleve, og give dem en chance får et liv på deres præmisser.

Du kan blive meget klogere på projektet, og måske endda selv støtte det her:
www.redorangutangen.dk


Jespers nye hvalp

3. maj 2013.

Jesper kom til fredagstræning med hans nye hvalp, og han er bestemt glad for den. Den er fra et C-kuld, og den hedder Cykel ;o)


Cykel

Flot er den da men helt ærligt: jeg er ikke imponeret. Den kan absolut intet selv, og efter min smag kræver den alt for meget arbejde.
Og Cykel har sørme betydet, at Jesper også har være ude og købe tøj og sko! Jo-jo, der skal sandelig ikke mangle noget, man skal jo ikke gå ned på manglende udstyr.


Jesper i det nye dress.

Og mens onkel Jesper gør klar til hjemturen, kigger Laust betuttet på. Han virker ikke helt overbevist om, at det der Cykel-træning er i orden.


Laust studerer Jesper, dress og Cykel.


Endelig bøgeblade

1. maj 2013.

I går havde de første knopper åbnet sig en lille smule, og i dag foldede de første forsigtige små bøgeblade sig ud. Jeg elsker når det sker.
 

Tilbage til galleriet: klik her

..


***

*** Document made with KompoZer ***