Knuthenborg

2. august 2021.

Vi har sommerferie, og hvorfor ikke tage sydpå og nyde livet - og Knuthenborg Safaripark. Som sagt så gjort, og afsted det gik. Inden længe var vi fremme ved betalingsstedet ind til parken, vi fik betalt og kørte ind til alle de spændende dyr.
Og straks vi var kommet ind, var der prop. Der var biler alle vegne, både mod- og medkørende (eller rettere holdende), det var ikke til at komme hverken frem eller tilbage. Jeg blev faktisk lidt stresset dér og måtte lige tage mig sammen - det var jo bare æsler der stod og småsov på vejen, ikke andet! Men jeg kunne mærke adrenalinen i kroppen, og var det mig der var chauffør havde jeg måske kørt lidt tæt på de dovne æsler. Nu vel, vi kom da forbi.

Allerede i 2020 fik Knuthenborg Safaripark Dammarks fire sidste cirkuselefanter - Ramboline, Lara, Jenny og Djungla - og nu nyder de deres otium her. Efterfølgende er der ankommet endnu en elefant, nemlig N'yoka fra Borås Djurpark i Sverige.
Det var selvfølgelig en af årsagerne til at vi tog hertil, vi ville se hvor fantastiske forhold de havde fået her. Og i mine øjne er det fantastiske forhold. Elefant sletten som de går på er 14 hektar (140.000 kvadrat meter), og rigtig godt indrettet. Elefanterne kan gå hvor de vil uden at nogen blander sig, og de har mulighed for at komme tæt på puplikum hvis de vil.


Men der er også mange andre dyr i parken, dyr som man næppe ser så tæt på - og så rolige. Og gud ske lov for at de er rolige. Vi sad da også og snakkede om hvad vi skulle gøre hvis de pludselig ville angribe - og hvis næsehornene ville angribe!!! Jo-da, vi fik et drama ud af vores besøg .
Og lige på dette tidspunkt ringede Jens og inviterede os til middag :o)
Vores tur i Ulveskoven må siges at være en succes, vi fik da set et par ulve. Ellers tror jeg at man skal vælge en overnatning i en af teltene/hytterne, hvis man vil se ulve i Safariparken. I dagtimerne er der en lind strøm af biler rundt i Ulveskoven hele dagen, og ingen ro til dyrene.Vores sidste besøg i parken var Tigerskoven. Dette nye imponerende anlæg med bl.a.. en 200 meter lang gangbro i 5 meters højde er bare så flot. Vi så bare ikke nogen tigere. Så her kom den tætte skov de lumske tigere til gavn, de kunne rigtig gemme sig :o)

Vi kørte hjem, trætte og mætte efter dagens oplevelser, og så så vi pludselig noget. En grævling på motorvejen - trafikdræbt. Øv.Tilbage til galleriet: klik her

 

..


***

*** Document made with KompoZer ***