Røsnæs

22. august 2021.

Har man mod på en god køretur, er vejret godt og klart, er man nogenlunde godt gående og har man god tid, så er en tur til Røsnæs bestemt at anbefale. Jeg kom godt nok til at køre lidt længere end man nok må, og sparrede på den måde ca. 500 meters gåtur hver vej, og landede helt ude ved fyret. Så jeg havde godt mod på at gå ad trappen og ned til kysten, som ligger neden for fyret.


Sydsiden af Røsnæs i næsten ingen vind og godt vejr......nordsiden ligeså......og midt imellem, mod vest, ligger dette chelter (hvis man har lyst til overnatning).

Udsigten er helt fantastisk i klart vejr. Man får virkelig fornemmelsen af at man kan se langt 360 grader rundt, når man står oppe ved fyret. Man kan se Sjælland mod øst, Sejerø mod nord, Samsø mod vest, Fyn mod sydvest, Storebæltsbroen mod syd, og Kalundborg og Sjælland mod øst. Der er altså en storslået udsigt.


Jeg har aldrig været så tæt på Samsø i mit liv :o)Samsøfærgen kommer lige "futtende" forbiOg en som skulle hurtigere frem end Samsøfærgen kan formå :o)

Røsnæs har lige fra vikingetiden, og sikkert også tidligere, været et afgørende punkt når man skulle krydse Storebælt mod Samsø og Jylland. Og helt frem til 2. verdenskrig har der været krigerisk aktivitet. Efterfølgende kom den kolde krig og Sovjetmagtens adgang til resten af verden, og lur mig om ikke i NATO stadig har noget i gang på Røsnæs. Det ser i hvert fald sådan ud.


Røsnæs fyr som man ser det når man kommer - flot og idyllisk, med Cacf FyretFyret flankeret af den høje "nutids" mast.Røsnæs fyr blev bygget i 1844-46 af Christian den 8.

Inde i land "bag" Røsnæs Fyr ligger et prægtigt stykke land, et som jeg i hvert fald ville værdsætte hvis jeg boede tæt på. Her er udsigt til vand og land, og masser af natur lige til at ta' hul på. Skønt at se sådan et område :o)
Tilbage til galleriet: klik her

 

..


***

*** Document made with KompoZer ***