Fotoarkiv - juli til august 2012

Dusty har ondt

4. juli 2012.

Søndag aften gik Dusty i seng frisk og klar til mandagens udfordringer, men mandag morgen var han ramt af noget. Så jeg har bestilt tid hos dyrlægen i morgen.


Dusty har det ikke godt.


Stakkels Lillemanden

5. juli 2012.

Planen med dyrlægebesøget i dag var at Dustys rørknogler i for- og bagben skulle røntengenfotograferes, så vi kunne se om hans smerter og halteri skyldes voksevær. Men da det viste sig at han havde høj feber (39,6), som er risikobetonet i forbindelse med bedøvelse, blev røntgen/diagnose afløst med en direkte penicillinkur. Og i samme forbindelse skal siges, at hans analkirtler gav mistanke om infektion. Men, men: Dusty har det slet ikke godt! Og om det er betændte analkirtler eller/og vokseværk, så kan penicillinen nok hjælpe.
 


Jeg havde håbet på en lidt mere livlig Dusty da jeg kom hjem...


...men han havde slet ikke lyst til andet...


...end at invitere alle til at komme ind.


Dusty er "sølle" og han kan næsten ikke få nok kontakt. Og jeg tror...


...dette billede fortæller noget om ondt i venstre forben.


Det er svært at trøste et dyr...


...når det har det skidt...


...men jeg håber at ro og omsorg hjælper. Dusty trænger i hvert fald!


Frisk igen

11. juli 2012.

Nu et par dage efter at Dustys penicillinkur er overstået, er han ved at være oppe i højeste gear igen. Han er glad, frisk og fræk igen og det bedste tegn på kuren har virket er, at han igen rigtigt ofte skal have NEJ-kommandoen :o)


Dusty gider at lege...


...og der er igen fart over feltet :o)

Inden vi nåede hertil, måtte vi lige igennem en tankevækkende situation. For et par dage opdagede vi pludselig en knudelignende tingest på siden af Dusty, sådan ca. 10 cm bag højre skulderled. Den var omkring 5 cm i diameter og 1-1,5 cm i højden, og vi kunne ikke finde tegn på stikmærker eller rødmen efter et eventuelt insektstik. Så selvfølgelig gav den straks grimme tanker.
Jeg indrømmer at jeg i nogle timer havde tanker omkring et kort Dusty-liv, men pludselig fik jeg en mistanke! Tingestens placering passede godt med hvor han fik indsprøjtningen med penicillin hos dyrlægen, så det kunne måske være "synderen".
Og heldigvis kunne en telefonsnak med dyrlægen bekræfte min mistanke. Størrelsen, formen og placeringen stemmer overens med en reaktion på indsprøjtningen, og den skal vi selvfølgelig være opmærksomme på.

Men ellers er Dusty heldigvis "dømt" feberfri og rask, og med hensyn til evt. vokseværk så lyder dyrlægens kur selvfølgelig: hold hunden i ro, kun moderat motion og ingen leg med andre hunde! ....Og det prøver vi selvfølgelig at overholde ;o)


Fest i hundegården

25. august 2012.

Dustys hundegård består af et overdækket udendørs areal, som via en vindsluse er forbundet til et godt stort rum i staldbygningen. Men i de sidste par måneder har han været forment adgang til de indendørs gemakker, han havde nemlig fået for vane at besørge indendørs!
Så i et forsøg på at ændre denne adfærd, har lemmen mellem vindslusen og den indendørs del været lukket i en periode, og Dusty har måttet "nøjes" med at være udendørs og i vindslusen.
Dette arrangement har ikke givet anledning til problemer - jeg tror faktisk at Dusty har været ganske udmærket tilfreds med ordningen. Han har haft et tæppe at ligge på i vindslusen, og han har kunnet lege og besørge i udendørs-sektionen.


Dustys overdækkede udendørs hundegård...


...med masser af plads til sjov og adgang til vindslusen.

Men efteråret nærmer sig og efter oprydning, støvsugning og desinfektion med klorin, fik Dusty i går igen adgang til hans indendørs værelse. Og jeg skal da lige love for at han havde hygget sig med den adgang. Ting som han ellers ikke tidligere har vist interesse for, var helt sikkert brugt til fredags-hygge-sjov! Så fremadrettet skal hans værelse nok ikke bruges til depot for andre ting end ham :o)


Dusty og Lazer kigger på roderiet - og jeg ved at jeg bliver nødt til at rydde op :o)
Tilbage til Dusty's forside: klik her


  


 

 


*** Document made with KompoZer ***