Juleferie 2014

20. december 2014.


Klokken halv et: to feriepakkede biler er klar til afgang :o)

Vi har glædet os længe, og vi har glædet os meget. Vi synes denne juleferie er mere tiltrængt end nogen sinde før, og nu er det endelig NU.
Bilerne er pakket med hunde, tøj til al slags vejr, julegaver og tusind andre ting som vi sikkert ikke får brug for. Og de få ting som vi ikke har fået med undværer vi, eller vi prøver at finder et sted hvor de kan købes. Så det bekymrer os slet ikke.
Vores destination for denne juleferie er ikke ny. Vi har været der før: Ørnevejen 13 i Gedesby, og det passer os så fint. Vores første besøg var i julen '09, og den succes gentog vi i julen '12. Og imellem disse to besøg nød vi også lige et besøg i marts '11.  Så området og sommerhuset som vi igen har lejet er mere end velkendt, og i vores øjne perfekt.

21. december 2014.


Anette og Lazer går spor ved Syvstjernen.

Vi har selvfølgelig taget tøj med til al slags vejr, også vådt vejr. Så på trods af bygevejr, fik vores hunde et par timers træning ved feriekolonierne Syvstjernen og Diget. Her er der plads til det hele: lydighed, sporsøg, feltsøg og også en lille rundering.

22. december 2014.


Anette prøver noget nyt på feltet, hun dækker Lazer af ved en genstand!

Endnu en dag med regnvejr, men både hundene og vi har godt af frisk luft. Så selvfølgelig tilbragte vi igen et par timer med træning ved feriekolonierne.
Lazer var blevet lidt hård ved genstandene på feltsøget, så Anette kastede sig ud i forsøg med at dække ham af når han fandt noget. Det er bestemt ikke en metode der behager Lazer, så jeg tror ikke de slår sig ind på den metode :o)

23. december 2014.

Vi er faldet godt ind i sommerhusrytmen. Vi sover til hen omkring klokken ni og efter et hurtigt toiletbesøg, bliver hundene luftet i haven. Bagefter bliver de fodret, og så er der ro til at vi laver morgenbord til os selv. Efter morgenbordet slapper vi af, Anette læser lidt bog og jeg surfer rundt på nettet. Og efter måske et par timer med denne hygge, er både vi og hundene klar til at ta' på tur.
Igen i dag gik turen til "vores" træningsplads ved Syvstjernen og Diget, og efter et par timers træning var både vi og hundene klar til eftermiddagshygge i sommerhuset.
I dag skulle vi ikke tænke på aftensmad, vi var inviteret over til Marie og Susanne som vi har installeret i et sommerhus på Svend Månssonsvej (500 meter væk hæ-hæ), og menuen stod på dejlig grønlangkål og hamburgerryg med både hvide og brune kartofler til. Mmmmm, det var god mad.


Svend Månssonsvej 15, (foto kopieret fra www.sommerhusedanmark.dk)

24. december 2014.

Vejen ud til feriekolonierne fører os forbi Gedesby kirke. Og da vi kørte hjem derfra i dag, skal jeg da godt nok love for at der var liv i den. Julegudstjenesten var igang, og den lille P-plads ved kirken kunne slet ikke rumme alle bilerne. Så det var tæt på at der var parkeringskaos i Gedesby.


Mit juletræ ved feriekolonien Diget

I dag kunne vi nyde træningen i det dejligste julevejr man næsten kan tænke sig: sol og næsten ingen vind. Det helt perfekte havde selvfølgelig været nogle få frostgrader, 10 cm ny pulversne, solskin og ingen vind, men dette var rendyrket nydelse :o)


Lazer i julehumør, han er på vej ud...


...for at finde runderingsgenstandene.


Og sørme om ikke nogen har hængt...


...en plasticpose med indhold på en gren lige under...


...tørresnoren som sikkert sidst har båret håndklæder og badetøj...


...og han finder og bevogter selvfølgelig også den lilla spand hjemme fra sommerhuset :o)

Hjemme i sommerhuset skulle vi selvølgelig have gjort klar til jule aften. Anette og Marie havde, sammen med de øvrige juleprovianteringer, også købt juletræ. Det fik jeg sat på fod og placeret, så det var klar til pyntning når Susanne og Marie ankom. Anette havde kogt risengrød til alamanden, og den havde fået lov til at køle af ude på grillen så den var klar. Flæskestegen var ridset fint fra slagteren så den var også klar, og andebrysterne havde vi også husket at tage op af fryseren så alt var mere end på plads.
Og sikke et julemåltid det blev til igen, hvor jeg dog elsker god mad. Den eneste klage jeg har er, at jeg slet ikke kan spise i mængder som for år tilbage. Og det er altså ærgerligt når nu mange af livretterne står på bordet i rigelige mængder.


Nydeligt er vores 2014-juletræ da...


...og "lille" halvt år gamle Qato fik lov til at være med hele aftenen ;o)

Efter den overdådige julemiddag omkring spisebordet, flyttede vi til de bløde møbler. Og så begyndte gavefesten. Ha - fire menneser og så mange pakker! Sikke vi dog forkæler hinanden godt og grundigt (også) på denne årstid :o) og det var så hyggeligt at skiftes til at pakke op, og til at være spændte på hvad der var under papiret.

GOD JUL - OG TAK FOR GAVERNE

siger vi alle - mennesker og hunde

 

25. december 2014.

Overraskelse: vi er kørt ud og træner ved Diget og Syvstjernen. Temperaturen har lusket sig til under frysepunktet, og det betyder også at muldvarpeskudene er hårde ;o)


Lazer ligger flot og opmærksomt på hans 4 minutters afdækning...


...og efter resten af lydigheden og runderingen løser han et spor :o)

26. december 2014.

Vi er allerede nået til vores sidste hele dag i vores jule-sommerhus, og vi nyder den igen med lidt træning med hundene. Vi har slet ikke været ude og gå ture langs stranden - vi har ikke haft lyst/behov for det. Men efter at Dusty fik  smadret den lilla gulvspand fra vores sommerhus under runderingen i dag, var vi nødt til at køre til Gedser og købe en ny. Og efter denne indkøbstur slog vi lige forbi Gedser fyr og fik set Østersøen. Jo, vi kan godt li' at være her.

27. december 2014.

Juleferieturen er allerede slut, vi er på vej hjem. Jeg har været i Marielyst for at aflevere nøgler til Ørnevejen 13, og Anette har været i Gedser og har afleveret nøgler til Svend Månssonsvej. Men vi runder da lige denne herlige uge af med et pitstop på Farø.


På vej hjem, vi er alle glade og mætte efter en herlig juleuge i Gedesby.


...vi er igen nord for broen - og nord for udkantsdanmark...


...og vi kan stadig nyde udsigten til den gammel forbindelse til den skønne udkant. 

Tilbage til galleriet: klik her

..


***

*** Document made with KompoZer ***