Kamerakassen

Redekassen

Redekassen er en julegave til Anette og mig, som vi fik af Marie i 2008. Hun syntes nok, at vi er tilpas tossede med vores fugle i haven til, at dette lige måtte være noget for os.
Og det er ret smart med sådan en fiks og færdig redekasse - lige klar til at hænge op. Men da jeg nåede dertil viste det sig, at der var et par "små" detaljer, som skulle justeres en smule.

Jeg har for en sikkerheds skyld givet den lidt tagpap, så det ikke regner ned i den.
Kameraet, som sidder i "låget", skal forbindes til et kabel med hele tre stik. Og for at forhindre, at de falder ned foran kameraet - og ned til fuglene - har jeg opfundet et lille beslag som holder dem oppe.
Vi valgte at redekassen skulle hænge på det store birketræ, som vi har stående på gårdspladsen. Så har vi nemlig også mulighed for at følge den udvendige ind- og udflyvningen fra bl.a. køkkenvinduet.
Det betød, at kablet (som ikke er ret tykt) skulle føres fra træet og over til huset. Og for at det skal kunne holde til det, har jeg snoet det om et stykke tov som hænger imellem træet og udhænget på huset. Herfra er det så ført ind i huset igennem et vindue.
Den ende af kablet som er inde i huset, skulle så bare tilsluttes et medie så vi kan se hvad der sker i redekassen, inde i huset.
Vores idé var, at dette medie skulle være PC'en, men det gav en ny udfordring. Den er nemlig ikke udstyret med TV-tuner, så her måtte jeg ud og investere. Løsningen blev en USB-TV-tuner-ting som har vist sig at fungere perfekt, bortset fra at den ikke overfører lydgengivelse fra kassen. Men til gengæld kan vi nu også se TV og høre radio på PC'en.

Så det var altså ikke "bare lige" at hænge redekassen op og så læne sig tilbage og se fugle. Men det har været det hele værd - jeg kan kun anbefale det.

Måske - men kun måske - får jeg på et tidspunkt lavet det sådan, at jeg kan transmitere live fra redekassen her på hjemmesiden. Men lige nu vil jeg nøjes med at uploade snapshots derfra, når der er aktivitet i den.

..


  ***  

tilbage til:  
  Fugle-forsiden  

  ***  

  Kamerakassen  
Se hvad der sker i kassen lige nu:
redekassen

  ***  

  F-kuldet  
  april-juni 2015  
  Musvitter  

  *** 

  E-kuldet  
  april-juni 2015  
  Musvitter  

  ***  

  D-kuldet  
  juli-august 2010  
  Skovspurve  

  ***  

  C-kuldet  
  juni-juli 2010  
  Skovspurve  

  ***  

  B-kuldet  
  marts-juni 2010  
  Skovspurve  

  ***  

  A-kuldet  
  april-juni 2009  
  Musvitter  

  ***  

*** Document made with KompoZer ***